rubiks kube

Rubiks kube er morsom hjernetrim

Rubiks kube er morsom hjernetrim

Du kan nok ikke unngå å ha sett eller hørt om en rubiks kube, men visste du at det var god og morsom hjernetrim å løse den? Her skal vi se litt nærmere på hvorfor vi trenger hjernetrim, og hvordan du kan lære deg å løse en rubiks kube. 

Trenger vi egentlig hjernetrim?

Det er ikke så rart at du hører om hjernetrim hele tiden. Det er nemlig viktig for at vi kan utvikle og vedlikeholde de egenskapene som hjernen vår har, som for eksempel korttidshukommelse. Det er heldigvis ikke sånn at hjernetrim behøver å være kjedelig – det kan faktisk være ganske gøy. Det handler bare om å gi hjernen din oppgaver som utfordrer den, som tvinger den til å danne nye hjernebaner og som gir den et puslespill å løse. Det kan for eksempel være ting som sudoku, kryssord eller matematiske problemer som skal løses. 

Det er en god vane å bruke litt tid på hjernetrim og utfordre seg selv litt i hverdagen. En fordel med hjernetrim som rubiks kube, er at det er utrolig morsomt å lære seg å knekke koden. I tillegg er det en form for hjernetrim som du enkelt kan ta med deg overalt, og dermed trenger du i prinsippet aldri å kjede deg når du har kuben med deg i lommen eller sekken. La oss se litt nærmere på hvordan du kan lære å løse den. 

Sånn knekker du koden!

I dag er det kanskje lettere enn noensinne å lære seg å løse en rubiks kube. På sider som er heldedikert til kubenes verden, som www.mastercubestore.no, finner du nemlig utrolig mange gode ressurser der du kan lære deg å løse kuben. Det handler om å knekke koden og forstå hvordan man skal tenke for å få kuben til å gå opp. Når du er blitt god til å løse rubiks kube, kan du gå videre til andre, spennende kuber.