knuseverk

Pukk, singel og sand til alle typer prosjekter

Pukk, singel og sand til alle typer prosjekter

Pukk, singel og sand til alle typer prosjekter

Å besøke et knuseverk er en ganske spesiell opplevelse. I sommer kjørte vi forbi Ulstein Knuseverk sitt knuseverk i Vannylven og det er enormt imponerende når man ser hvordan steinen blir tatt direkte ut av fjellet og gjort om til alle mulige forskjellige størrelser og typer. 

Jeg vet faktisk ikke hva man gjør i land der det ikke finnes noe særlig fjell. I Danmark for eksempel. Det må være sykt dyrt å frakte og kjøpe, fordi man trenger jo helt enorme mengder selv om prosjektet ikke er så stort engang. Glad for at vi ikke har samme type natur som Danmark!

Fylling, planering og grusing 

Vi bruker stein til så sinnsykt mange flere ting enn det man tenker på til daglig. Det moderne knuseverket har et beregnet uttak på ca. 1.500.000 m³ fast fjell de neste årene og det er også lagt en plan for hva som skal skje med området når man er ferdig med å ta ut stein. Maskinparken er relativt ny og har kapasitet nok til å håndtere store mengder stein og stein-masse både i produksjon og utlevering til kunder som trenger å kjøpe stein.

Knuseverk i Vannylven

Ulstein Knuseverk har et eget pukkverk og produserer pukk, singel og sand på et moderne knuseverk i Vannylen. Produksjonen er satt til de fleste fraksjonene man har behov for og de har en kubiserings-knuser som kan lage rør-singel og vei-grus for eksempel.

For at disse tingene skal være av god kvalitet må de ha gode drenerende egenskaper og det har det produktet som de produserer her. På grunn av det fjellet som steinen hentes fra gir produksjonen også gode mengder naturstein som kan brukes til for eksempel muring. Dette er også kalt murestein og en en fin naturlig steinmasse som egner seg veldig godt til nettopp det.