Ortopediske hjelpemidler

Fotpleie du kan gjøre hver dag

Fotpleie du kan gjøre hver dag

editorial

Det er forholdsvis fort gjort å glemme føttene i en travel hverdag, men hvordan tar man egentlig vare på dem best mulig fra dag til dag? Det skal vi se på her så du kan gi føttene dine den pleien de trenger og fortjener daglig. 

Tips til daglig fotpleie 

Føttene er en av de delene av kroppen som faktisk arbeider utrolig hardt. Det er jo sånn at føttene bærer utrolig mye vekt hver dag, fordi hele kroppsvekten hviler på føttene når vi står og går. Derfor er det ikke sånn at det er helt likegyldig for eksempel hva slags sko man velger å gå med, eller hvordan du tar vare på føttene dine i hverdagen.

Ortopediske hjelpemidler

Men her kan sko være et svært viktig sted å starte, fordi det er nettopp her vi får støtte i en travel hverdag. Det kan for eksempel være ved å la de svært høye hælene bli hjemme, og heller ta på seg et par gode sko som gir den gode støtten man trenger. Problemer i føttene kan nemlig forplante seg oppover i kroppen og gi problemer med knær, hofte og rygg – det er blant annet derfor dette er viktigere enn vi tror, og føttene skal faktisk bære deg i mange år. 

Trenger du ortopediske hjelpemidler?

Det handler altså ikke bare om å skjemme bort føttene med et avslappet fotbad en gang i blant, selv om det selvfølgelig også er deilig. Det handler om å gi føttene god støtte til å klare jobben sin i hverdagen, og da kan det være man trenger litt ekstra hjelp, for eksempel med ortopediske hjelpemidler. 

Er det sånn at du trenger ortopediske hjelpemidler? Heldigvis er det hjelp å hente og mange gode muligheter for deg som trenger hjelp av en god ortoped, for å få laget en såle som gir den støtten du trenger.